Temporär CRD

Om man inte redan har Google Chrome installerat så måste man börja med att installera den.

Nedan beskrivs de vanligaste stegen, ett av varje. Observera att vissa steg kan man behöva utföra flera gånger, och inte nödvändigtvis i samma ordning som är presenterat nedan. Så läs igenom hela anvisningen, innan du börjar! (så blir du inte överraskad om ordningsföljden växlar) Den rutan som man behöver klicka på kan även hamna under en annan ruta. (om man undrar varför det inte händer något)

Sedan (i Chrome) söker man på ”chrome remote desktop”. Och så klickar man på: ”Chrome Remote Desktop – Chrome Web Store – Google”

Efter man fått upp hemsidan för ”Chrome Remote Desktop” så trycker man på den blåa plus-knappen längst upp till höger: ”+ LÄGG TILL”

Nu är det kanske dags att logga in med ett (Google) konto. Om man har en Android-telefon så brukar de kontouppgifterna fungera lika bra. I värsta fall kan man helt enkelt ”Skapa konto” för att få komma in.

Om man öppnar en ny flik, så kan man klicka på ”Appar” nästan längst uppe till vänster.

Sedan klickar man på ”Chrome Remote D….”

Om denna ruta dyker upp så klickar man på knappen ”Fortsätt”

Tryck på knappen ”Kom igång” (under rubriken ”Fjärrhjälp”)

Tryck på den gröna knappen ”Dela”

Om denna installationsruta dyker upp trycker man på den blåa knappen ”Godkänn och installera”

Nu måste man hålla tungan rätt i mun! Installationsfilen kommer laddas ned av den webb-läsare som man brukar använda (vilket fungerar olika, beroende på webb-läsare) Om man har tur så får man upp en ruta (som ovan) för att kunna välja vilken webb-läsare som skall ladda ner installationsfilen.

Om man har valt ”Google Chrome” så hamnar filen längst ned till vänster! När den är nedladdad tryck då på den, för installation. Om det är någon annan webb-läsare så kan den ligga i ett fönster bakom. Hur man gör för att installera filen beror helt och hållet på vilken webb-läsare som har laddat ned den.

När installationen är klar tryck då på knappen ”OK”, som du ser i rutan ovan.

Nu är det bara att läsa upp koden, för den som skall fjärrstyra din skärm!

Tryck på knappen ”Dela”

Ovanstående bild kan dyka upp när som helst, under installationen. Om du får se den tryck då på den blåa knappen ”TILLÅT”